Operazanger Igor Popov geeft concert in de Hoeksteen in Swifterbant

 

Op zondagmiddag 15 oktober brengt operazanger Igor Popov een eerbetoon aan het leven met het concert CHIAROSCURO wat licht en duisternis betekent in het Italiaans. Een speciale zangtechniek die lichte en donkere kleuren in de stem combineert en ideaal is voor het uitvoeren van lyrische en dramatische muzikale composities.  

Dit Klassieke kamermuziek concert wordt gegeven in de grote zaal van de Hoeksteen in Swifterbant. De muzikale begeleiding is in handen van de Nederlandse pianist Mark Toxopeus, die al heel veel mooi werk heeft geleverd en laureaat is van internationale concoursen.

 

Popov is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en heeft zijn studies gedaan in Rusland. 

Hij heeft muzikaal en vocaal onderwijs genoten aan de conservatoria van Sint-Petersburg en Moskou. Studeren in Rusland heeft hem de kans gegeven om de beste tradities van de vocale basschool te leren, afkomstig van de grote Fyodor Chaliapin. Zingen in Italië en andere Europese landen heeft zijn vocale capaciteiten uitgebreid. Dit alles wil hij tijdens het komende concert met het publiek delen. Na ruim een jaar in Nederland te wonen en te zingen is het nu tijd voor een Concert in eigen dorp.

 

Puur

De operazanger wil kamermuziek toegankelijk maken voor een groot publiek. “Mijn missie is om de puurheid van klassieke muziek over te brengen bij mensen. Het concert heeft de naam CHIAROSCURO meegekregen; dat impliceert een tegenstelling, zoals het leven kan zijn.

Aan de ene kant licht en liefdevol, en aan de andere kant donker en dramatisch.” Daarmee is Popov’s missie nog niet compleet, ook wil hij nadrukkelijk klassieke muziek bewaren voor de volgende generaties. 

 

Muzikale reis

Het driedelige concert omvat muzikale composities van Beethoven, Mozart, Schubert, Schumann, Händel, Caldara, Scarlatti, Carissimi, Franck en de Russische en Oekraïense volksliederen, die het Nederlandse publiek herhaaldelijk in verrukking brachten. Aan het einde van het concert is er ook een verrassing.

Daarnaast zal de pianist Mark Toxopeus ook prachtige solostukken op de piano ten gehore brengen.

 

Entree

Kaarten kosten online zestien euro en zijn te koop via igorpopov.nl of aan de kassa zeventien euro.

 

Het concert begint om 15.00 uur in de Hoeksteen aan de Poort 19 in Swifterbant.

De zaal is open vanaf 14.30 uur.