Dorcas Voedselactie: geef voor Oost-Europa

Dorcas komt in actie voor Oost-Europa. De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. Deze koude maanden moeten de meest kwetsbare mensen kiezen: hout voor de kachel of een maaltijd? Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt…

In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. Dat is hard nodig om vooral ouderen te helpen aan een nieuw houvast. Dorcas koopt ter plekke voedsel in en maakt er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna laten ze mensen niet los. Ze

helpen mensen bij het vinden van nieuwe doelen en bouwen met hen aan een gezonde

toekomst.

 

Nieuwe zin in het leven

Bijvoorbeeld in Roemenië krijgen ouderen weer zin in het leven als ze iets kunnen betekenen in hun buurt. Dorcas helpt hen bij het zoeken naar iets wat bij ze past. Zo vertellen sommigen verhalen van vroeger aan kinderen op school. Anderen pakken een oude hobby zoals schilderen weer op of helpen koken in het buurtcentrum. Naast ouderen staat Dorcas klaar voor gezinnen waarbij er geen inkomsten zijn door werkloosheid. Ze zorgen voor trainingen en nieuw werk. Zo groeien de inkomsten en zijn voedselpakketten uiteindelijk niet meer nodig.

 

Geeft u ook voor voedsel?
Doe mee door te doneren in de online collectebus die wij op www.dorcas.nl/collectevoorvoedsel hebben aangemaakt. Dit is de directe link naar onze collectebus: https://dorcas.nl/acties/dorcas-swifterbant-4451.

OF in uw eigen kennissenkring familie of buurt flyers uit te delen.

Loop een straatje (of meer) voor Dorcas: dit jaar staan we niet in de winkels. In de foyer van de Hoeksteen zullen binnenkort flyers klaarliggen en een plattegrond/straatnaamlijst met een merkstift erbij, kleur de straat of wijk die u loopt en neem flyers mee. Graag aanbellen, persoonlijk contact werkt het beste, geef de flyer af en vertel waarvoor het geld gebruikt wordt, laat het aan de mensen zelf over om het goed door te lezen en al dan niet te doneren. Dorcas is een ANBI instantie.

Ga voor meer informatie naar www.dorcasvoedselactie.nl .

Helpt u mee?

Doneren kan door het scannen van bijgaande QR codes voor een heel (€15,00), een half (7,50)of een kwart (€3,75) voedselpakket. Of een bedrag naar keuze op onderstaande bankrekening.
NL04 RABO 0106 2500 00 ovvDorcas Voedselactie

Dorcas is een ANBI instelling dus giften zijn aftrekbaar.

Kinderen kunnen via school of kerk een kleurplaat krijgen die bij de voedselpakketten gedaan worden.

 Voorbede gevraagd!

Misschien nog wel belangrijker dan doneren is voorbede voor deze actie. Ook in Swifterbant merken we meer weerstand door de veranderde vorm van actie en doordat mensen zelf minder te besteden hebben. Dorcas vraagt ook voorbede voor de ontvangers van de pakketten en de hulp Ze merken dat mensen weer hoop krijgen door zo’n pakket en de kans om zelf voedsel te gaan verbouwen.