Dorcas Voedselhulpactie Swifterbant 2021: Iedereen kan meedoen

De Dorcas Voedselactie wordt zoals ieder jaar een actie waar iedereen aan mee kan doen. Voor de ontvangers betekent de actie dat ze weer mee kunnen doen in de maatschappij. Doet u ook mee? We hopen zo veel geld in te zamelen voor mensen in nood.

Waarom de Dorcas Voedselactie?
Elke dag een maaltijd op tafel? Voor veel mensen in Oost-Europa is dat niet vanzelfsprekend. Werkloosheid, armoede, eenzaamheid: het is aan de orde van de dag. Zo ook voor Melvin, een 7-jarige jongen uit Albanië. Zijn vader kan maar geen werk vinden. In 2020 kreeg dit gezin een voedselpakket van Dorcas; een pakket dat we met gedoneerd geld uit Nederland konden inkopen. Het gezin is heel blij. Want naast producten als macaroni en bloem zaten er ook verse producten in. Dat werd goed ontvangen. Naast dat, boden we van het gedoneerde geld trainingen waarin Melvin’s vader groente leerde verbouwen. Hij bouwt nu een eigen bedrijf op waardoor er straks voor altijd brood op de plank komt. En dat willen we voor nog veel meer mensen bereiken: een voedselpakket voor zolang het nodig is en voor de langere termijn een gezonde toekomst.

We zijn blij dat we dit in het moeilijke jaar 2020 konden bereiken. Want, even leek het erop dat de Dorcas Voedselactie niet door kon gaan. Het was niet verantwoord om met een groep vrijwilligers in de kerken producten in te zamelen en ze daarna te sorteren en te vervoeren. Maar mensen zoals Melvin in de steek laten? Nee, dat kon niet. Daarom verzamelden we geld waarmee we in de landen producten konden kopen.

We merkten hoe goed dit werkte. Vrijwilligers vonden het fijn om zo bij te dragen en we zagen ook het positieve effect in de landen waar we werken: lokale producten worden goed ontvangen en boven verwachting kreeg de actie zo een nieuwe impuls. Gezien dit succes en de onzekerheid die corona ook dit jaar nog steeds met zich meebrengt, hebben we ook de actie dit jaar aangepast.

De actie van 2021 in Swifterbant
meedoen kan op verschillende manieren:

• - In beide winkels wordt van 6-13 november actie gehouden
  • - Via social media gaat de collectebus Dorcas Swifterbant rond, delen is fijn! Zelf een collectebus aanmaken kan ook nl/actie/collectevoorvoedsel/
  • - Kinderen kunnen ansichtkaarten kleuren en opsturen voor bij de pakketten
  • - Er zijn uitdeelkaartjes beschikbaar waarmee je anderen kunnen vragen te doneren, deze liggen vanaf 6 november in de winkels en kerken, neem ze gerust mee!
  • - Via onderstaande QR codes of IBAN NL04 RABO 0106 2500 00 tnv Dorcas Almere, elke bijdrage is welkom!
  • - Last but not least wordt voorbede gevraagd voor deze actie en de ontvangers van de hulp.

Alvast hartelijk dank voor het meedoen!

Dorcas team Swifterbant:

Geke van Splunter (coördinator Vomar/Deen) , Riet van Vulpen (coördinator AH) Marianne Greijdanus (PR)

Dorcas Voedselactie krijgt op het allerlaatste moment een nieuwe vorm
Geef nu!

De Dorcas Voedselactie krijgt op het allerlaatste moment een nieuwe vorm. Vanwege het toenemende aantal besmettingen en de aangekondigde maatregelen tijdens de persconferentie van 2 november j.l. moet Dorcas besluiten dat een fysieke actie in supermarkten en kerken niet mogelijk is. De organisatie zet nu alles op alles om de actie toch op een andere manier door te laten gaan. In het hele land gaan vrijwilligers op zoek naar nieuwe manieren van actie voeren. En dat is nodig want de nood in Oost-Europa is groot. Vooral ouderen leven in grote eenzaamheid en armoede. ‘Corona heeft de rijke mensen rijker gemaakt en de arme mensen nog armer’, aldus Dorcas.

Omdat er nu een stuk minder binnenkomt via supermarkten en kerken, willen wij iedereen oproepen om mee te doen met onze actie, namelijk door te doneren via de online collectebus Swifterbant ( Dorcas Swifterbant collecteert voor Dorcas ) of via onderstaande QR codes of gewoon op NL04 RABO 0106 2500 00  tnv Dorcas voedselactie Almere. Van de opbrengsten koopt Dorcas voedsel in en brengt het zo snel mogelijk bij de mensen die het hard nodig hebben. Daarnaast wordt het besteed aan programma’s die bijdragen aan blijvende verandering zodat de hulp van Dorcas in de toekomst niet meer nodig is.

Doet u mee? Alvast hartelijk dank! Met vriendelijke groet,

Geke van Splunter, Riet van Vulpen, Marianne Greijdanus coördinatoren Swifterbant