Gezinsviering= schoolviering                               

 

Sinds schooljaar 2016-2017 hebben we, RKB De Golfslag, werkgroep gezinsvieringen en de kerk, besloten om de vorm gezinsviering om te zetten naar een schoolviering. Dit houdt in dat de gehele school deel zal nemen aan de vieringen welke onder schooltijd plaats vinden in de kerkgebouw de Hoeksteen. Tijdens de viering zal er een voorganger vanuit het pastoresteam voorgaan.

Met de catechese methode "Trefwoord", waar op school elke dag mee wordt gewerkt, hebben we een schat aan materiaal in handen om van de viering iets moois te maken. Per toerbeurt zijn een aantal groepen aan de beurt om mee te helpen aan de viering.

 

Voorbereiding:
Op een middag na schooltijd komen leerkrachten en de werkgroep bij elkaar. Soms is daar de voorganger bij aanwezig.
Het thema wordt gekozen, vaak hetzelfde thema wat in die tijd ook in Trefwoord actueel is. Rondom dit thema zoeken we naar liedjes, uit grote bestaande collectie gebeden (ook vaak uit trefwoord of door kinderen zelf gemaakt) en een daadwerkelijke bijdrage door kinderen. Dit kan variëren van een toneelstukje, een interview, teksten bij tekeningen etc. De kinderen en leerkrachten oefenen dit samen in de klas. Ook de liedjes worden aan alle kinderen van de school geleerd. Alles wordt vastgelegd in een proefdruk die, na controle, tot een boekje wordt verwerkt door de fam. Bottenberg.

 

Dus:
Wij zijn op zoek naar enthousiaste ouders
kun je anderen inspireren........
heb je (soms) leuke ideeën........
is samenwerken iets voor jou.........
en wil je van de vieringen een feest maken...................
dan hebben we jou gevonden!!!
Aanmelden of voor meer informatie kun je terecht bij

Carina van den Bosch
carina@familievandenbosch.nl