Hart onder de riem door Heartbeat4kids en buurtdiensten 


Swifterbanters weten hem goed te vinden, de doos bij de DEEN waarin je kaarten kunt doen die door Buurtdiensten bezorgd worden bij mensen die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Nellie Zwep en Geke van Splunter zijn de drijvende krachten hierachter. "We vinden het erg leuk om te doen. Onze teams van Buurtdiensten helpen met verspreiden." Honderden kaarten maakten vorig jaar heel wat mensen.

Hartverwarmend vonden kinderen en ouders van Heartbeat4kids, een musicalgroep voor basisschoolkids. Door de beperkingen in het aantal bezoekers van de Hoeksteen konden zij niet verder met hun musical. En nu ook de school dicht is hebben ze tijd om mee te helpen door kaartjes te maken. De kinderen kregen gehaakte hartjes om iets moois mee te maken. Via de appgroep laten ze aan elkaar zien wat ze maken, zo hebben we toch nog contact. "We hopen natuurlijk dat we elkaar snel weer mogen zien maar vooral ook dat de mensen die nu een kaartje krijgen weer veilig naar de winkels enzo kunnen. We steken ze met deze actie graag een hart onder de riem."

Iedereen kan meedoen door kaartjes, tekeningen of knutselwerkjes die door de brievenbus passen in de doos te stoppen. Blijdschap verzekerd! En ken je iemand die zo’n hart onder de riem kan gebruiken, lever het adres in in de doos dan komt het goed terecht.